Specii

Guppy „Endler”, încă o identitate trunchiată! (II)

Din 1930, niciun om de ştiinţă nu a mai descris Endlerul ca fi ind o nouă specie … De ce? Pur şi simplu pentru că este vorba de un guppy! Vin şi spun: ,,un guppy obişnuit”, şi poate din acest motiv lumea acvariofi lă ezită în a-şi recunoaşte greşeala. Ca şi cum frumuseţea peştelui avea să dispară odată cu misterul său. Endler este o varietate geografi că de guppy sălbatic, şi, ar trebui să fi e numit Poecilia reticulata, însoţit de Endler, pentru a indica populaţia.

Creșterea specimenelor sălbatice
Menținerea se va face în grup monospecific și va trebui să permită conservarea la maxim a variabilității de culoare a reproducătorilor generației anterioare, păstrându-se întotdeauna la mai puțin de 30 de reproducători din colonie.

Un acvariu de 60-100 de litri este suficient, temperatura fiind menținută între 22 și 28 de grade Celsius. Schimbările de apă vor fi frecvente, agitarea moderată și plantele foarte dese, în principal aproape de suprafață, unde tinerii se regrupează. Apa va fi mai degrabă dulce, dGH 10° și cu un pH neutru.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti material filtrant acvariu dar si plante artificiale acvariupompa de acvariu sau filtre externe acvariu.

Teama consangvinului…
Crescătorii debutanţi sunt totdeauna speriaţi de consangvinitate. Trebuie mai ales să înţeleagă că se obţin adesea indivizi morţi din cauza condiţiilor proaste de creştere decât de un cuplaj fratesoră. Mulţi vor să găsească guppy sălbatici pentru a reda vigoarea exemplarelor lor de selecţie. Numai că vor pierde aproape 100 de ani de muncă (fi e o pierdere de talie a corpului, fie a formei înotătoarelor, fi e a coloritului sau a fertilităţii). Pentru a aduce sânge nou specimenelor de selecţie, mai bine încrucişaţi reproducătorul vostru, următoarele trei generaţii, cu un alt reproducător de concurs, apropiat ca formă şi culori.

Standardele selecției
Pentru concursurile internaționale, 12 standarde de formă sunt recunoscute pentru masculi. Lungimea corpului trebuie să fie între 22 și 26 de mm. înotătoarele trebuie să aibă dimensiuni (lungime, înălțime) proporționale cu lungimea corpului, în concordanță cu tiparul culorilor și al desenelor. În fapt, peștele vostru trebuie să intre perfect în șablon…numai cei mai buni selecționeri ajung să obțină peștii perfecți! Standardele sunt divizate în trei mari categorii: marile cozi, spadele și cozile scurte.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti hrana pentru pesti dar si sterilizator uv acvariuechipamente acvarii sau incalzitor apa acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și