Specii

Devoratorii de alge (I)

Din dorinţa de a reduce sau chiar de a împiedica apariţia algelor, acvariştii se folosesc, de multe ori, de peştii de adâncime, în special Loricariidae. Însă peştii din această familie nu se hrănesc numai cu alge. Mulţi consumă ceea ce nemţii numesc «aufwuchs», un fel de covor organic format dintr-o microfaună animală şi vegetală.

Dacă vreţi să achiziţionaţi un pește din specia Loricariidae, aflaţi că se întâmplă frecvent ca Loricariidele de talie mică, între 4 și 6 cm, să fie vândute drept Otocinclus affinis; există cel puţin 13 specii cu un tipar colorisitic asemănător, ceea ce face ca identificarea lor să fi e foarte dificilă. Nu este deloc neobișnuit să găsim mai multe specii într-un grup proaspăt adus.

GENUL OTOCINCLUS
Este bine să găzduiţi peștii în acvarii cu multe plante. Parametrii apei trebuie să fie aproape neutri (pH : 6-7.5). Duritatea apei va fi medie, iar curenţii nu îi deranjează, fie că sunt slabi sau mai puternici. În funcţie de originea speciilor, temperatura apei nu trebuie să depășească 24-26°, mai ales dacă aveţi pești ce provin din sudul Braziliei. Cât despre speciile originare din Columbia sau din sudul Braziliei, acestea suportă și o temperatură mai ridicată.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti material filtrant acvariu dar si plante artificiale acvariupompa de acvariu sau filtre externe acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și