Specii

Devoratorii de alge (II)

GENUL STURISOMA
Sturisoma sp. sunt pești de talie medie, între 20 și 30 cm. Se fac multe confuzii la adresa lor și nu este deloc exclus să întâIniţi și hibrizi. Sunt niște pești care nu pun probleme de întreţinere, iar pentru reproducere nu este nevoie decât de o pereche de Sturisoma sp. și apă de calitate corespunzătoare. Femela depune ponta pe o suprafaţă plană, de multe ori chiar pe unul dintre geamurile acvariului, iar masculul are grijă să supravegheze ouăle.

În schimb, creșterea puilor pune ceva probleme; pentru a se hrăni, ei trebuie să stea chiar pe hrana pe care o consumă. Drept urmare, apa trebuie să fie foarte curată. După ce au ajuns la 6-7 cm, cresc ușor. Sturisoma sp. trăiesc în ape dulci, cu duritate medie și curenţi moderaţi, chiar puternici.

Acvariul va trebui, deci, să întrunească toate aceste condiţii. Pentru decor, adăugaţi câteva rădăcini și plante cu frunze mari. Sturisoma preferă apa mai degrabă călduţă: 23-26 grade C. În comerţ, sub numele «sturisoma», găsim uneori pești din genul Sturisomatichthys. Au o înfăţișare asemănătoare, dar nu depășesc 15 cm lungime. Au, însă, același mod de viaţă.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și