Specii

Devoratorii de alge (III)

GENUL HOPLIANCISTRUS
Aceste Loricariidae sunt foarte asemănătoare cu Pseudancitrus spp., motiv pentru care apar numeroase confuzii. Există însă o diferenţă majoră, aceasta constând în aspectul odontoizilor.

La Hopliancistrus sp., aceștia sunt identici cu cei ai Ancistrușilor (sub forma unor cârlige), în timp ce la Pseudo-ancistrus, odontoizii sunt asemănători cu cei ai celorlalte Loricariidae, masculii având un fel de «barbă» de odontoizi, ca la Spatuloricaria spp.

Parametrii apei sunt asemănători cu cei necesari și celorlalţi pești despre care am discutat în acest articol: curenţi moderaţi, chiar puternici, apă foarte dulce, o temperatură situată între 26 și 28 grade C.

Au o alimentaţie mixtă: se hrănesc cu alge și alte vegetale, dar nu refuză nici larvele de insecte și tabletele pentru peștii de adâncime. Deocamdată nu se știe nimic despre metoda de reproducere, dar presupunem că masculul este cel care ţine ponta, probabil în cavitatea bucală, până când puii își pierd sacul vitelin.

În categoria peştilor de adâncime din ordinul Loricariide, devoratorii de aufwuchs ocupă un loc special. Acesta este un covor organic, format dintr-o microfaună animală şi vegetală, la scară milimetrică.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti hrana pentru pesti dar si sterilizator uv acvariuechipamente acvarii sau incalzitor apa acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și