Specii

Colisa, destul de uşor (IV)

CREŞTEREA PUILOR
Larvele eclozează în mai puţin de 48 de ore, iar după 3 zile, alevinii, complet formaţi, încep deja înotul liber. Dar abia acum încep problemele: alevinii sunt atât de mici, încât singura hrană pe care o pot consuma sunt infuzoarele. Le puteţi obţine dacă puneţi o coajă de banană uscată într-un vas cu apă, pe care îl așezaţi la soare. Puii de chuna se mișcă foarte lent, așa că, înainte de a-i hrăni, coborâţi nivelul apei din acvariu.

După 10 zile, puii vor fi în stare să mănânce nauplii de artemia; acum îi puteţi considera salvaţi și puteţi începe să adăugaţi apă în acvariu. La 3 săptămâni după ce încep să înoate, debutează așa-zisa perioadă a formării labirintului. Acum, puii sunt foarte sensibili la variaţiile mari între temperatura aerului și cea a apei. Din acest motiv, acoperiţi acvariul cu un geam situat la 10 cm de suprafaţa apei. Bineînţeles, geamul trebuie să fi e cât se poate de etanș.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti material filtrant acvariu dar si plante artificiale acvariupompa de acvariu sau filtre externe acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și