Sfaturi Practice

POFTIŢI LA MASĂ! – Hrana vie (I)

În acvaristică, beneficiile hranei vii sunt evidente, atât pe plan nutriţional, cât şi pe plan comportamental. Cultivarea hranei vii nu este nici pe departe atât de complicată pe cât pare.

În ultimul timp, experţii în alimentaţia animalelor au înregistrat progrese uimitoare, astfel încât ei le oferă astăzi acvariştilor game complete de hrană pentru peşti, cu un conţinut ridicat de vitamine şi elemente nutriţionale şi disponibile sub diferite forme.

Totuşi, am învăţat din experienţă că, din când în când, este bine pentru peşti să primească şi hrană vie. Astfel, ei se bucură de beneficiile unui regim variat: hrana vie reduce riscul carenţelor alimentare, stimulează apetitul peştilor, tranzitul intestinal şi întăreşte sistemul imunitar.

Vederea prăzii le activează peștilor instinctul de vânătoare şi duce la creşterea secreţiei hormonale, ceea ce se dovedeşte extrem de util în perioada de reproducere. Hrana vie mai prezintă şi avantajul că, dacă rămâne neconsumată, se descompune mult mai repede în apă decât alte tipuri de hrană, deci, produce mai puţină poluare.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti material filtrant acvariu dar si plante artificiale acvariupompa de acvariu sau filtre externe acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și