Specii

Colisa, destul de uşor (II)

ACVARIUL PENTRU CREŞTERE
Înainte de a-i înmulţi trebuie, în primul rând, să-i creșteţi. Un vas de 50 până la 75 litri este mai mult decât sufi cient: un fundal închis la culoare, câteva pietre care să nu conţină calcar, plante din belșug și o pătură vegetală la suprafaţă (Ceratophyllum demersum, Najas sp., Salvinia auriculata, etc.) îi vor ajuta să se aclimatizeze mai ușor.

Îi puteţi ajuta să scape de timiditatea caracteristică dacă introduceţi în acvariu și un grup de rasboras, de exemplu Boraras brigittae sau Boraras urophthalmoides. Nu îi puneţi laolaltă cu pești prea vioi și mâncăcioși, pentru că micii gurami de miere nu se vor mai putea hrăni decât cu resturi.

Calitatea apei nu este foarte importantă: un pH de aproximativ 7.0, cu o duritate a apei de 10-15°dGH le convine de minune. De exemplu, eu am făcut reproduceri foarte reușite cu un pH al apei de 7.8 și un dGH peste 22°! Temperatura apei trebuie să se situeze undeva între 24 și 28°C. Asiguraţi o fi ltrare ușoară și aveţi grijă la curentul format, care trebuie să fi e foarte slab.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti hrana pentru pesti dar si sterilizator uv acvariuechipamente acvarii sau incalzitor apa acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și