Specii

Colisa, destul de uşor (I)

Colisa chuna este un peşte frumos, însă nu îşi arată întreaga splendoare în orice condiţii: nu işi etalează farmecele pe de-a-ntregul decât dacă este tratat corespunzător. Din această cauză, mulţi amatori nu se pot bucura niciodată de adevăratele lui calităţi: într-un acvariu scos la vânzare, de exemplu, un gurami de miere are mai degrabă aspectul unui gurami… brun!

Totuși, așezați într-un acvariu de dimensiunea potrivită, bine plantat și luminat ușor, acești pești vor deborda în curând de energie. Masculii își vor delimita teritoriul și se vor apuca să își construiască un cuib de bule, format din aer absorbit la suprafaţa apei; aici vor invita femelele care trec pe lângă ei aparent neglijent, deși au grijă să îndepărteze eventualele concurente.

Acest Belontiid originar din India și Bangladesh aparţine sub-ordinului Anabantidae, caracterizate în primul rând prin prezenţa unui aparat respirator auxiliar: labirintul. Acesta le permite peștilor să respire aerul din atmosferă și este foarte util în apele stătătoare, sărace în oxigen. Această particularitate este întâlnită și la alte specii, de exemplu la Betta splendens.

P: www.zoomania.ro magazin online pentru iubitorii de animale. La noi gasesti cusca porcusor de guineeahrana iepuri dar si hranitori si adapatori pentru pasari.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și