Specii

Devoratorii de alge (IV)

Genul Chaetostoma
Aceşti peşti, originari din apele iuţi de pe culmile Anzilor, au nevoie de mult oxigen şi de o temperatură destul de scăzută (20-24° C). Parametrii apei trebuie să fie aproape neutri, doar cu o uşoară tentă de alcalinitate. Mediul lor este foarte bogat în calcar.

În ultimul timp, aceşti peşti şi-au făcut apariţia pe piaţă, dar nu supravieţuiesc mult, pentru că nu sunt bine întreţinuţi. Sunt nişte Loricariide cu un pronunţat simţ al proprietăţii şi nu le e teamă să înfrunte peşti mult mai mari decât ei.

Dieta lor este mixtă : alge, vegetale de tot felul, comprimate pentru peşti, larve de insecte… Îi puteţi înmulţi destul de uşor, cu condiţia să le respectaţi nevoile elementare. Îşi depun ponta pe pietre, iar masculul o supraveghează cu grijă.

Alţi consumatori de aufwuchs
Printre alţii, aici se încadrează genurile Dolichancistrus, Pseudolithoxus, Lithoxancistrus şi Guyanancistrus, peşti pe care nu îi putem găsi în comerţ decât foarte rar, tocmai de aceea nu vom insista acum asupra lor.

Peştii omnivori
În această categorie intră genurile Peckoltia, Rineloricaria, Parancistrus, Spectracanthicus (ex-Oligancistrus), Megalancistrus, Acanthicus şi Hypancistrus. Acceptă bucuroase hrană de origine animală, de exemplu larve de insecte, zooplancton, crustacee, concentrate pentru peştii de adâncime, dar nu se dau înapoi când vine vorba să devoreze şi ceva vegetal.

P: www.zoomania.ro magazin online pentru iubitorii de animale. La noi gasesti cusca porcusor de guineeahrana iepuri dar si hranitori si adapatori pentru pasari.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și