Specii

Xiphophorus helleri o ,,spadă” care… câştigă teren (III)

Culori de suprafaţă
Acestea apar în timpul creşterii şi se intensifică odată cu vârsta, de multe ori exprimate mai mult la masculi decât la femele.

◗ Roşu: Peştele este total roşu, corpul şi înotătoarele. Această culoare poate fi acompaniată de diverse tente melanice. Se cunosc cel puţin două tipuri de roşu: roşu-portocaliu, roşu ca sângele sau corai.

◗ Blue: Corpul are o culoare albastru clar metalic, aceasta dă peştelui un aspect de oglindă. Ea se găseşte, în general, la maculatus, având de asemenea, modelul caudal “Mickey Mouse”.

◗ Peppermint: Culoarea de fundal a peştelui este albă; corpul este acoperit de o zonă mare de culoare roşu ca sângele. Extensia şi poziţia zonei roşii variază de la un peşte la altul, dar acestea se schimbă în funcţie de dezvoltarea fi ecărui individ.

◗ Marigold: Această varietate a apărut în urma încrucişărilor succesive ale speciei maculatus, variatus şi helleri, efectuate în anii 1930. Ea este mai întâlnită printre specia variatus. Peşte prezintă un degrade regulat, variind de la galben intens la nivelul capului pentru a deveni roşu sângeriu la coadă.

P: www.zoomania.ro magazin online pentru iubitorii de animale. La noi gasesti cusca porcusor de guineeahrana iepuri dar si hranitori si adapatori pentru pasari.

◗ Inimă sângerândă: Selectat în 1930 de Dr. Myron Gordon plecând de la un Xiphophorus maculatus care prezenta un gât roşu. Acest peşte era originar din Rio Jamapa (Mexic). Încrucişat cu un Platy fantomă (alb), masculii au un abdomen roşu-sângeriu, cu multe dungi verticale de culoare roşie înălţându-se pe flancuri din partea anterioară a corpului.

◗ Neon: Dorsala, cel puţin în partea sa inferioară, este de culoare roşu intens la fel ca regiunea dorsală a peştelui. Restul fl ancurilor sunt de culoare verde metalic. Acest caracter este exprimat în special la masculi. Culorile melanice: Este vorba despre modele de culoare
neagră. Acestea sunt vizibile de la naştere şi se intensifi că de-a lungul dezvoltării peştelui.

◗ Negru: Numită în continuare “Hamburg”, această varietate a fost selecţionată în 1912 de către W. Hoff mann, în Germania, probabil plecând de la un X. maculatus fracul şi de la un X. Heller. Peştele trebuie să fi e complet negru, ochi în schimb rămâne alb. Înotătoarele sunt transparente, marigold sau roşii. Această varietate este predispusă la cancer. Selectaţi indivizi care solzi metalizaţi, care sunt rezistenţi la aceste boli. Aceştia sunt peşti mari (între 10 – 15 cm), de asemenea, masculii nu devin maturi decât după 18 până la 24 de luni. Ei sunt de termofi li, temperatura fi ind deci menţinută la 24 ° C sau mai mult.

◗ Frankfurt: Partea anterioară corpului este, de obicei, roşie, întreaga jumătate de jos, inclusiv caudala este de culoare negru catifelat. Acest lucru este realizat prin încrucişarea tipului Xiphophorus cortezi şi X. Helleri. Numit încă roşu-jet, acesta a apărut în 1929.

◗ Tuxedo: Peştele posedă fl ancuri negre, catifelate sau strălucitoare. Spatele, capul şi abdomenul exprimă o altă culoare: galben sau roşu. Această varietate se găseşte într-un mod natural la X. maculatus de Rio Papaloapan, Mexic. Una dintre cele mai frumoase varietăţi este ce s-a născut din platy Hawaian. Este vorba de o încrucişare între maculatus tuxedo şi variatus marigold, efectuată în 1949 de către Dl Wrobel, Wiesbaden.

◗ Wagtail: Înotătoarele sunt negre, la fel şi buzele şi alte zone cartilaginoase. În mod ideal, acestea sunt opace, cu aspect negru catifelat, dar la peştii care nu au factorul “Arnold”, radiile sunt negre, înotătoarele părând translucide. Această varietate a fost obţinută în 1940 de Dr. Myron Gordon, care a încrucişat o varietate cometă cu un maculatus auriu.

◗ Wiesbaden: Părţile inferioare ale fl ancurilor şi ale capului sunt negre. Regiunea înaltă prezintă un alt colorit: gri, galben sau roşu. Delimitarea trebuie să fi e precisă. Aripioarele sunt clare. Această varietate a fost dezvoltată în 1937, după o lungă selecţie a Dr. Mombour.

◗ Cometă: Radiile superioare şi inferioare ale înotătoarei caudale sunt marcate cu negru pe întreaga lungime a lor. Acest caracter există la unele populaţii sălbatice.

◗ Cometă: Radiile superioare şi inferioare ale înotătoarei caudale sunt marcate cu negru pe întreaga lungime a lor. Acest caracter există la unele populaţii sălbatice.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii complete, plante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și