Acvarii

În apă tulbure (III)

Chiar şi anumite tratamente sau produse concepute pentru întreţinerea apei pot fi responsabile pentru această albire. Acest lucru se poate întâmpla, de exemplu, dacă adăugăm un stabilizator al pH-ului într-o apă cu un pH ridicat. De regulă, apa se limpezeşte în câteva zile.

Odată obţinut rezultatul dorit, puteţi accelera procesul de limpezire prin folosirea unui filtru cu carbon activ, pe care nu trebuie să îl folosiţi însă în timpul tratamentului.

Apă gălbuie
Dacă apa din acvariul vostru a căpătat o nuanţă gălbuie, cauzele sunt multiple.
În primul rând, prezenţa acizilor humici şi a taninului. Aceşti compuşi sunt de regulă eliberaţi de rădăcinile introduse în acvariu pentru a servi drept decor.

Ei nu prezintă niciun pericol pentru peşti şi nu contribuie decât în mică măsură la coborârea nivelului pH-ului, pentru că vorbim despre nişte acizi foarte slabi. Ei sunt prezenţi în apele negre din zonele tropicale, iar unii acvarişti chiar îi produc deliberat în acvariu, pentru a reproduce cât mai fidel apele amazoniene.

Însă nu toate rădăcinile colorează apa la fel. Adevăratele rădăcini de turbă şi lemnul galben eliberează cantităţi însemnate de tanin. Înainte de a folosi lemnul în acvariu este indicat să îl fierbeţi sau să îl scufundaţi în apă fierbinte, altfel va putrezi. Dacă „materia primă” conţine mult acid humic, operaţiunile de mai sus nu vor împiedica colorarea apei. Acidul humic nu poate fi evacuat din apă decât cu ajutorul unui filtru cu carbon activ.

Carbonul activ care se găseşte în magazinele destinate acvariştilor are două forme de prezentare: pudră şi granule. Vă sfătuim ca, înainte de folosire, să îl clătiţi cu apă foarte curată pentru a îl curăţa de praf şi alte reziduuri de fabricare. Amplasaţi materialul în compartimentul de filtrare, după mediile de filtrare ce asigură epurarea mecanică.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti hrana pentru pesti dar si sterilizator uv acvariuechipamente acvarii sau incalzitor apa acvariu

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și