Sfaturi Practice

POFTIŢI LA MASĂ! – Hrana vie (II)

Pentru a evita formarea mucegaiului, care ar putea să vă distrugă întreaga cultură de musculiţe, adăugaţi în amestecul de mai sus și un antifungic, pe care îl puteţi găsi la farmacie. După ce aţi introdus musculiţele, păstraţi borcanul la o temperatură de 20- 25 °C.

În scurt timp, veţi observa apariţia unor ouă albicioase. Ciclul de dezvoltare a larvelor depinde foarte mult de temperatură, așa că puteţi interveni în producţia de insecte, în funcţie de necesităţi. O dată ce s-au fixat pe un perete uscat, larvele se transformă în pupe, iar la 4 zile după aceea, în musculiţe.

Ca să vă asiguraţi continuitatea culturii, nu le oferiţi peștilor toate musculiţele odată, ci păstraţi câteva de prăsilă. Selecţionaţi reproducătorii dintre muștele adulte: indivizii nu sunt greu de deosebit, masculii fi ind mai mari decât femelele și cu abdomenul mai închis la culoare. Pentru noua colonie, păstrați aproximativ 15 masculi și 10 femele.

Această metodă de cultură dă rezultate în mod special în cazul musculiţei de oţet, Drosophila melanogaster, o pradă ideală pentru peștii tineri sau de talie mică, dar și pentru acei pești care se avântă la suprafaţa apei în căutare de hrană. Ca să nu vă alegeţi cu o invazie a musculiţelor de oţet și să le puteţi distribui mai ușor, cultivaţi musculiţe cu aripi vestigiale; acestea nu pot zbura.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti hrana pentru pesti dar si sterilizator uv acvariuechipamente acvarii sau incalzitor apa acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și