Specii

Ciclida din râul Huacamayo (III)

Text preluat și adaptat după Patrick de Rham

Atât masculul (ușor de recunoscut, datorită dimensiunii mai mari în raport cu femela), cât și femela etalau câte o dungă de un negru intens, perfect vizibilă pe corpul lor sidefat. Amândoi, dar cu precădere masculul, erau vigilenţi și agresivi.

Uitându-mă mai atent, am observat că gura femelei era dilatată și încleștată. Nu mai încăpea nicio îndoială: gura îi era plină de ouă, sau chiar de pui. Știam deja că acești pești practicau garda bucală a puilor, pentru că femela pe care Kullander o alesese pentru a exemplifi ca trăsăturile speciei ţinea 5 alevini în gură, chiar și după ce murise.

REPRODUCERE ORIGINALĂ
I-am scăpat din ochi câteva clipe, sufi cient cât să constat cu uimire că gura femelei revenise la forma iniţială. Începusem să îmi fac griji, dar am observat că, acum, gura masculului era umfl ată: așadar, partenerii
făcuseră schimb de tură!

După alte câteva minute, venise din nou rândul femelei.Atunci, m-am hotărât să mă așez în faţa acvariului și să nu-i mai slăbesc din ochi, pentru a vedea cum are loc acest schimb. Inutil!

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti hrana pentru pesti dar si sterilizator uv acvariuechipamente acvarii sau incalzitor apa acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și