Sfaturi Practice

DISCUȘI ȘI SCALARI – O convieţuire… dificilă! (II)

Piedici
Scalarii sunt niște pești mult mai iuţi, mai mâncăcioși și mai teritoriali decât timizii discuși. Nu este deloc neobișnuit ca o pereche de scalari să își reclame o bună parte din suprafaţa acvariului, alungându-l chiar și pe cel mai mărunt rival…

În plus, scalarii pot fi purtătorii unor viruși periculoși pentru verii lor, discușii. Aceștia din urmă devin stresaţi de vecinii lor cam agitaţi și vor prefera să stea ascunși printre plantele din acvariu și nu vor putea ajunge la mâncare. Astfel, discușii vor deveni mai sensibili, sistemul lor imunitar va slăbi și vor fi predispuși bolilor.

Cum rezolvăm problemele
Ca să le creăm cât mai puţin stres cauzat de diferenţele de temperament dintre cele două specii, vom introduce în acvariu întâi discușii, pe care îi lăsăm să se acomodeze. Abia după aceea putem introduce și grupul de scalari (adulţi), care trebuie să fi e mai puţin numeros decât cel al discușilor.

De exemplu, putem popula un acvariu de 600 litri cu 7 discuși adulţi și 5 scalari. Vă sfătuim să le acordaţi scalarilor o perioadă de carantină înainte de a-i introduce în acvariu, pentru a evita riscul apariţiei unei epidemii generale. Urmăriţi-le apoi comportamentul, iar dacă scalarii se dovedesc agresivi, nu vă rămâne decât să îi izolaţi.

Cazuri particulare
Multă lume mă întreabă dacă Pterophyllum altum pot locui în același acvariu cu discușii sălbatici. Acest scalar, originar din bazinul fl uviului Orinoco și afluenţii săi, se poate dezvolta pe înălţime chiar și până la 25 cm. Este un pește care se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în acvarii, totuși mulţi dintre indivizii din comerţ provin din mediul natural.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și