Sfaturi Practice

DISCUȘI ȘI SCALARI – O convieţuire… dificilă! (I)

Dacă vreţi să introduceţi discuşi într-un acvariu plantat sau comunitar, atunci alegeţi peşti adulţi. Să creşteţi pui de Symphysodon întrun acvariu populat şi de un alte specii se va dovedi foarte dificil, atât din cauza competiţiei pentru hrană, dar şi pentru că aceşti peşti au nevoie de o igienă riguroasă.

Aceeași familie (Ciclide), aceeași origine sud-americană, același biotop, același spirit de grup și o dietă asemănătoare… Sunt indicii care ne-ar împinge să credem că scalarii (Pterophyllum scalare) și discușii (Symphysodon sp.) sunt făcuţi pentru a trăi laolaltă! Chiar dacă în mediul natural le place să se zbenguiască împreună, în mediul artifi cial coabitarea acestor două specii este foarte dificilă.

Acvariul de salon
Știţi deja care sunt condiţiile de bază pentru întreţinerea discușilor. Sunt niște pești mai pretenţioși decât scalarii, așadar, dacă trăiesc în același acvariu, scalarii sunt cei care vor trebui să se adapteze la condiţiile cerute de discuși. Pornesc de la ipoteza că, dacă doriţi să îi asociaţi, atunci vă interesează un acvariu «de salon», comunitar și plantat, în care decorul contează mai mult decât peștii.

Însă, dacă vă focalizaţi eforturile asupra binelui peștilor și vreţi să aveţi discuși, atunci veţi opta pentru un acvariu fără plante și în care să nu mai trăiască alte specii de pești, nici măcar scalari… Să vedem totuși cum putem găsi o soluţie pentru ca, și în captivitate, discușii și scalarii să împartă același spaţiu vital…

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti material filtrant acvariu dar si plante artificiale acvariupompa de acvariu sau filtre externe acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și