Fără categorie

Creșterea peștilor exotici în iaz (I)

Acvariofilul care posedă o grădină va dori fără îndoială să-și amenajeze și un iaz. Dacă unii sunt adepții crapului Koi și alții ai peștilor roșii, o altă categorie preferă să aștepte până vara, pentru a introduce exemplarele acvariului. Se intenționează chiar reproducerea lor, urmașii având la dispoziție toată hrana și spațiul necesar.

Câteva recomandări utile În ceea ce priveşte construcţia bazinului, există unele aspecte care trebuie luate în seamă. Astfel, dimensiunea este importantă. Într-un volum redus, temperatura poate varia considerabil, depăşind 30 de grade C în timpul perioadelor caniculare, în timp ce, în situaţiile de răciri bruşte, aceasta va scădea la 20 ° C, în funcţie de regiune. Soluţia constă în asigurarea unei adâncimi (de minimum 50 cm), permiţând peştilor să se refugieze pe fundul apei în cazul schimbărilor climatice. Nu uitaţi că speciile tropicale nu pot sta întregul an într-un asemenea bazin, şi este important ca înainte de reintroducerea lor să găsiţi soluţii privind repatrierea ulterioară.

Un sistem de sifon, sau o pompă permit golirea bazinului fără a aspira peştii. Unii încă mai folosesc vechea metodă cu minciogul, dar şi aceasta are limitele sale în funcţie de fi ecare specie. Imaginaţi-vă cum puteţi recupera o sută de Danio rerio într-un volum de 1m3! Sea, sex & sun În ceea ce priveşte creşterea peştilor, mai multe opţiuni vă stau la dispoziţie, în funcţie de obiectivele propuse.

P: www.zoomania.ro magazin online pentru iubitorii de animale. La noi gasesti cusca porcusor de guineeahrana iepuri dar si hranitori si adapatori pentru pasari.

Este vorba de a oferi ,,vacanţe de vară” pensionarilor voştri, în speranţa de a obţine nişte tineri născuţi întâmplător în urma acestei şederi, introducând genitori singuri. Există şi unele specii care se reproduc fără niciun efort, în special Cyprinidaele (genurile Danio, Puntius, Tanichthys …) şi Poeciliidele ovovivipare (genurile Poecilia, Poeciliopsis, Xiphophorus …). Într-un iaz echipat în mod adecvat şi plantat în consecinţă, mulţi tineri vor scăpa de voracitatea părinţilor, chiar printre exemplarele danio! Datorită infuzoarelor şi altor prăzi minuscule prezente, alevinii vor găsi cel mai bun meniu posibil.

Verificați punctul de apă
Chiar dacă partea naturală a bazinului este atractivă, nu trebuie să uităm de pericolele pe care ea le ascunde, mai ales de fauna sălbatică atrasă de acest loc nou. Amatorul va trebui deci să supravegheze pericolele posibile, inclusiv insectele sau larvele, capabile să atace nu numai peştii tineri, dar şi adulţii. Dintre larve, vom reţine în special pe cele ale diferitelor specii de libelule (Notonecta glauca, Nepa cinerea, Dytiscus, Ranatra linearis).
Speciile Gerris (Gerris lacustris), uneori numite “păianjenii de apă” sau “foarfece” nu reprezintă un pericol real pentru peşti; acestea sunt pur şi simplu potenţiali concurenţi care consumă insecte mici căzute la suprafaţa apei, apreciate, de asemenea, şi de către exemplarele danio şi de către “vivipare”, de exemplu.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol