Se ştie că multe plante de apă conţin cantităţi însemnate de sulf. Din cauza acestei reputaţii nu tocmai favorabile, multe dintre ele sunt considerate dăunătoare de către amatori. Totuşi, plantele au rolul lor în
acvariu.
Deoarece creează zone de umbră, plantele de suprafaţă dau o notă de adâncime decorului. Din cauza apetitului lor dezvoltat, cele mai multe plante de acvariu cresc foarte repede și elimină nitraţii și fosfaţii, împiedicând astfel apariţia algelor. Anumite specii au rădăcini lungi, ce servesc adesea drept refugiu pentru alevini sau peștii dominaţi, precum și drept suport pentru ponte.
Felul în care alegeţi plantele depinde de volumul și aspectul general al acvariului. Dacă acesta este dotat cu o lampă cu tuburi fl uorescente și capac, atunci plantele de suprafaţă vor fi preferate în locul celor emerse, care sunt mai degrabă potrivite în acvariile descoperite. La modul general, plantele plutitoare apreciază lumina puternică și apa liniștită; ele au, de asemenea, tendinţa să involueze pe timpul iernii.
Dacă aveţi un acvariu închis, ţineţi cont că apa rezultată în urma condensului nu trebuie să cadă pe frunzele plantelor. Înclinaţi ușor geamul care acoperă acvariul, pentru a lăsa apa să se scurgă. În orice caz, trebuie să interveniţi din când în când, dacă nu vreţi ca plantele să întunece complet acvariul.
P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti hrana pentru pesti dar si sterilizator uv acvariu, echipamente acvarii sau incalzitor apa acvariu.