Acvarii

Plante de acvariu – ,,Micuțele” Echinodorus

Varietatea Echinodorus este foarte cunoscută pentru marele ei reprezentante, capabile să devină pionii centrali într-un acvariu frumos plantat. Această varietate pune, de asemenea, la dispozi]ia acvariofililor specii de talie mică, ideale pentru acvariile de dimensiuni mici sau pentru prim plan.

Cel mai renumit Echinodorus tenellus, Echinodorus gazon, este cea mai renumită varietate dintre reprezentantele pitice ale acestui tip, rareori depăşind 10 cm. Frunzele sale, foarte înguste, liniar lanceolate ajung la 5 cm lungime şi la 1-3 mm lăţime.

Culoarea lor variază de la verde deschis până la verde închis, transformându-se uneori în roşcat sub o lumină de mare intensitate. E. tenellus nu are un rizom, dar ocupă suprafaţa puţin câte puţin formând stoloni din care răsar muguri.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Deşi puţin exigentă în ceea ce priveşte condiţiile de creştere, această varietate de Echinodorus trebuie să dispună de un pământ nisipos, în care rădăcinile sale vor creşte uşor. Preferă o apă dulce, semi-dură şi uşor acidă,dar totuşi rezistă şi în mediile mai mineralizate şi bazice. Se poate dezvolta cu uşurinţă între 18 ° C şi 28 ° C, cu o gamă ideală de 22 ° C până la 25 ° C.

Principalala sa cerinţă se referă la iluminatul acvariului, deoarece intensitate luminoasă ridicată îi este necesară. Din acest motiv, se impune, uneori, un aport luminos suplimentar pentru faţada acvariului, mai ales pentru lumina de dinainte, în special în acvariile cu o înălţime considerabilă.

Două categorii de Echinodorus tenellus sunt cultivate în acvariu. Prima dintre ele are frunze scurte de culoare verde, clar în timp ce a doua prezintă limburi mai lungi, de un verde mediu până la verde închis, putând bate spre maro. Această plantă ilustrează diversitatea aspectelor pe care le poate lua.

P: www.zoomania.ro magazin online pentru iubitorii de animale. La noi gasesti cusca porcusor de guineeahrana iepuri dar si hranitori si adapatori pentru pasari.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și