Reptile

Pitonul regal (IV)

Reproducere
Numărul acestor animale în sălbăticie scade continuu. Motiv pentru care toţi cei care cresc un asemenea piton ar trebui să încurajeze reproducerea lor în captivitate. Femela, odată rămasă gravidă, refuză să se mai hrănească, întră într-o perioadă de năpârlire şi începe să depună şase-şapte ouă pe săptămână, iar după această perioadă, două ouă. Depunerea ouălor se realizează, de regulă, pe timp de noapte.

Introducerea ouălor într-un incubator este o idee bună, oferind mai multe şanse ca din ele să iasă pui. Astfel, după aproximativ două luni în care le-ai ţinut la o temperatură constantă de 31-320C, ar trebui să observi cum puii încep să iasă. Acesta fiind momentul în care este indicat să le scoţi din incubator.

În cel mult 48 de ore, puii reuşesc să absoarbă tot conţinutul ouălor şi ies complet la lumină. Iar 10 zile mai târziu, aceştia năpârlesc pentru prima dată. După care mai aştepţi aproape o săptămână şi apoi poţi începe să-i hrăneşti.

Sănătate
Înainte de a aduce un şarpe acasă, acesta trebuie supus unui control veterinar. Ai grijă ca medicul care-l examinează să aibă experienţă cu reptilele! Paraziţii întâlniţi la şerpi se pot transmite şi la oameni, iar animalele rămase netratate mor la scurt timp.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și