Reptile

Pitonul regal (III)

Cât de des să-l hrăneşti
Din moment ce-i ia atât de mult timp să digere hrana, presupun că una dintre întrebările pe care orice începător şi le pune se referă la cât de des ar trebui să-l hrănească. Evident că răspunsul nu este unul standard. Depinde de mai mulţi factori, dintre care vârsta este cel mai important.

În mod logic, puii aflaţi în perioada de creştere (care măsoară între 40 şi 70 de cm, în lungime) au nevoie de mai multă hrană, în timp ce adulţii (care au peste 70 de cm) trebuie hrăniţi mai rar.

Dar iată, concret, despre ce este vorba. Un crescător cu experienţă îşi hrăneşte puii o dată la 7-10 zile, un adult mascul – o dată la trei săptămâni, în timp ce o femelă adult – la fiecare două săptămâni. Puii mănâncă, în general, rozătoare de dimensiuni medii, iar adulţii pot vâna şi înghiţi şoareci ce măsoară până la 15 cm în lungime.

Un alt lucru căruia ar trebui să-i dai atenţie este faptul că, de regulă, şerpii nu au nevoie de suplimente nutritive. Poţi, totuşi, adăuga un surplus de vitamine în hrana unei femele gravide, pentru a ajuta la procesul formării ouălor.

Hrană vie sau nu? Şoareci, hamsteri sau gerbili?
Singurul argument care te poate conduce să-i oferi animalului tău hrană vie poate fi faptul că, în mediul său natural, acesta este obişnuit să vâneze înainte de a mânca. Însă nu este o soluţie pe care să o iei în seamă, deoarece un şoarece viu poate ataca şi chiar răni pitonul. De aceea, cel mai sigur este să scoţi din calcul o astfel de opţiune.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti hrana pentru pesti dar si sterilizator uv acvariuechipamente acvarii sau incalzitor apa acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și