Reptile

Pitonul regal (I)

Pitonul regal este unul dintre cei mai mici pitoni africani și se află printre cele mai populare animale de companie de acest gen.

Descriere generală
Pitonul regal își are originile prin locurile exotice ale Africii Centrale și de Vest. Fie că se târăște pe sol sau își pierde vremea cocoţat prin copaci, pentru el este la fel de confortabil. Pe timpul zilei, preferă să evite canicula, și nici noaptea nu este foarte activ. În schimb, în primele ore ale dimineţii și la ceas de seară pitonul regal se desfășoară în voie.

Adulţii ajung, de obicei, la o lungime de 90-120 cm, deși s-au întâlnit și exemplare care au atins până la 150 și chiar 182 cm (foarte rar, însă). Femelele au o lungime medie de 120-135 cm, în timp ce masculii nu depășesc 90-120 cm.

Ca toţi ceilalţi pitoni, și pitonul regal se hrănește, în mediul său natural, cu o varietate de animale: amfibieni, șopârle, alţi șerpi, păsări sau mici mamifere. Șoarecii, însă, nu se afl ă printre preferinţele sale în materie de hrană, în sălbăticie. Rareori recunoscându-i ca pe ceva comestibil și în captivitate. De fapt, cine achiziţionează un astfel de șarpe ar trebui să se aștepte la un animal foarte pretenţios la mâncare. Cel
puţin, pentru început.

Cumpărarea unui piton născut în captivitate este o alegere înţeleaptă. În acest mod nu infl uenţezi evoluţia speciei, nu contribui la dispariţia ei, iar, pe de altă parte, te asiguri că primești un animal sănătos, obișnuit cu oamenii și cu condiţiile de viaţă dintr-un terariu.

De asemenea, apelarea la un crescător (sau magazin specializat) serios îţi oferă siguranţa obţinerii unor sfaturi profesioniste, astfel încât, odată adus acasă, pitonului nu-i va lua mult timp pentru a se acomoda și a începe să se hrănească normal. Popularitatea tot mai ridicată a reptilelor în rândul celor care își cumpără animale de companie a mărit presiunea asupra populaţiei sălbatice.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti material filtrant acvariu dar si plante artificiale acvariupompa de acvariu sau filtre externe acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și