Specii

Micuţul killi din insulele Seychelle (III)

Text: Olivier Buisson / Foto: Marie-Paule & Christian Piednoir

Condiţiile de întreţinere
Pachypanchax Playfairii este un peşte care suportă caracteristici chimice dintre cele mai diverse: pot trăi la fel de bine şi în ape dulci şi acide, dar şi în ape dure şi alcaline. În ceea ce mă priveşte, cele mai bune rezultate le-am avut cu Pachypanchax Playfairii în apă dulce şi uşor acidă (la 10 l de apă osmozată pură, cu un pH de 6,5, am adăugat o linguriţă de cafea de sare de bucătărie).

Pentru a menţine calitatea apei, este necesar să o schimbaţi la intervale regulate de timp şi în cantităţi mari (de exemplu 50% din volumul vasului la fiecare 15 zile), astfel, veţi stimula şi depunerea icrelor.

Pachypanchax Playfairii este originar din nişte regiuni care se bucură de un climat tropical oceanic, caracterizat de temperaturi relativ scăzute (24-30 grade C în Seychelle). Se va simţi foarte bine la temperaturi cuprinse între 20 şi 26 grade, dar suportă la fel de bine şi perioadele caniculare de pe timpul verii. Temperaturile ridicate stimulează activitatea peştilor, însă le scurtează durata de viaţă.

Acest peşte se adaptează bine şi la hrană: acceptă orice tip de mâncare, chiar şi pe cea foarte măruntă. Pentru ca şi indivizii dominaţi să aibă acces la hrană, vă sfătuim să o depuneţi simultan în mai multe locuri. Hrana proaspătă, de exemplu artemia congelată sau, şi mai bine, prada vie, cum ar fi drosophilele sau viermii, stimulează reproducerea.

Cum îi înmulţim?
Cei mai mulţi crescători de killi mizează pe reproducerea naturală: lasă alevinii să se nască şi să crească împreună cu părinţii lor (cărora au grijă să le ofere mese copioase), în acvarii specifice, slab populate şi bine plantate. Însă, în cazul peştilor Playfairii, această metodă nu va reuşi să dea rezultate îmbucurătoare. Pontele au loc tot timpul anului, fără a avea o perioadă predilectă.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și