Specii

Laetacara dorsigera – un strop de bordeaux? (II)

Apa și decorul
În mediul natural, apa este mai ales dulce, duritatea ei este foarte scăzută, fi ind mai degrabă acidă, cu o valoare a pH-ului de 6,0. În cazul unor exemplare sălbatice, ţineţi cont că generaţiile rezultate în urma creşterii în acvariu tolerează valori mult mai ridicate cu un pH de 7,0-7,2 şi o duritate a apei de până la 10-12 dGH.

Este posibil ca aceste valori să fi e mai ridicate, dar acest lucru nu este recomandat, cu atât mai mult cu cât în aceste condiţii nu-şi mai etalează frumoasele lor culori. Pentru cei pasionaţi de acvariofi lie, scopul nu este de a testa rezistenţa peştilor, ci de a încerca să le creeze un mediu cât mai apropiat de cel natural.

În ceea ce priveşte amenjarea acvariului, această specie este mai degrabă timidă şi preferă refugiile. Cea mai mare parte a decorului poate fi constituită din ardezie închisă la culoare şi turbă, însă prezenţa altor plante, în special la suprafaţă, conferă peştilor un sentiment de siguranţă. Iluminatul nu trebuie deci să fi e prea puternic, dar sufi cient pentru o bună dezvoltare a plantelor.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti hrana pentru pesti dar si sterilizator uv acvariuechipamente acvarii sau incalzitor apa acvariu.

Debitul de fi ltrare trebuie să fi e de trei ori mai mare decât volumul acvariului (la un acvariu de 100 de litri, debitul de fi ltrare trebuie să fi e de 300 de litri). De asemenea, este absolut necesar să se asigure o igienă strictă: schimbări regulate ale apei, controlul fi ltrului, verifi carea calităţii apei. Temperatura trebuie să fi e de aproximativ 25-26 grade Celsius. Unii recomandă valori mai ridicate, în timp ce alţii consideră că temperatura ridicată este necesară pentru reproducere.

Ţinând cont de faptul că ciclidele se întâlnesc în mediul natural în zonele unde temperaturile sunt uneori destul de scăzute (22 grade Celsius), nu este chiar indicat ca temperatura din acvariu să fi e menţinută constant la 30 de grade Celsius.

Atenție la îngrijire!
După o perioadă de adaptare, Laetacara dorsigera acceptă de obicei orice fel de hrană. Nu este nicio problemă dacă i se oferă granule sau fulgi, însă meniul trebuie variat cu hrană vie sau congelată: diferite specii de artemia, viermi de nămol sau purici de baltă. În cazul în care este prea abundentă, în scurt timp peştii iau prea mult în greutate, ceea ce le afectează aspectul estetic.

Din acest motiv, la anumite intervale de timp, o zi fără hrană este binevenită. Atunci când este vorba de un acvariu cu mai multe tipuri de peşti, ,,colocatarii” trebuie aleşi cu grijă. Dorsiger este un peşte pacifi st şi, dacă nu se afl ă în perioada de împerechere, nu-i deranjează pe ceilalţi ocupanţi ai acvariului.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti material filtrant acvariu dar si plante artificiale acvariupompa de acvariu sau filtre externe acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și