Specii

Creşterea unui tetra arămiu (I)

În grupul Caracidelor de talie mică ce se încadrează perfect într-un acvariu de 40-50 litri, vedeta incontestabilă este cardinalul, secondat îndeaproape de neon. Hasemania Nana aparţine şi el acestui grup, iar comportamentul său îl transformă în locatarul ideal al unui mini-acvariu amazonian. În cazul său, reproducerea este destul de facilă, chiar dacă prima săptămână de viaţă este critică pentru larve, deoarece consumă hrană mai mică decât nauplii de artemia.

Hasemania nana face parte din grupul Caracidelor, peştii tetra, care populează apele Americii de Sud, în tot bazinul fluviului Amazon. Câţiva reprezentanţi ai acestor peşti pot fi întâlniţi şi în Africa de vest. Aceşti peşti, originari din Brazilia, trăiesc aproape de ţărmurile apelor umbrite de vegetaţie şi în zonele inundabile în timpul anotimpului ploios, în grupuri de câteva zeci, până la câteva sute de indivizi. Şi în acvariu trebuie să trăiască tot în grup: minim 6 indivizi într-un acvariu de cel puţin 40 litri.

La fel ca în cazul oricărui tetra, va trebui să le oferim o vegetaţie abundentă şi o lumină nu foarte puternică, pentru a le evidenţia frumoasele culori. Preferă o apă dulce şi acidă, cu o temperatură de 25 grade C. Trăiesc în armonie cu alţi tetra de talie mică, dar şi cu ciclide pitice şi corrydoras. Mare grijă în cazul în care vreţi să îi găzduiţi în acelaşi acvariu cu peşti mari, discuşi sau scalari: micii Hasemania nana ar putea servi drept aperitiv!

Alegerea unei perechi
Pentru a putea reproduce cu succes acest peşte va fi nevoie de un acvariu de 20-30 litri. Solul va fi acoperit cu un strat fin de pietriş, amestecat cu turbă fiartă în prealabil. Acest amestec prezintă avantajul de a fi închis la culoare, aerisit şi de a da o uşoară aciditate apei- ceea ce stimulează ponta.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti hrana pentru pesti dar si sterilizator uv acvariuechipamente acvarii sau incalzitor apa acvariu

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și