Acvarii

Ciclul azotului în acvariile cu apă dulce (II)

Începând cu ziua numărul 24, bacteriile responsabile de stabilirea ciclului azotului se vor înmulţi suficient încât cele 3 etape descrise mai sus să aibă loc simultan. Din acest moment, compușii intermediari, derivaţii de amoniac și nitriţii nu mai ameninţă echilibrul acvariului vostru. Aveți răbdare Amoniacul, dar și derivaţii săi sunt substanţe foarte periculoase pentru pești, prezenţa lui într-o proporţie mai mare de 0,02 mg/l putându-le fi fatală.

Aceste substanţe produc inflamarea branhiilor, implicit asfixierea peștelui, și perturbă funcţionarea instalaţiei de osmozare a apei. Nitriţii devin periculoși atunci când nivelul lor depășește 10-20 mg/l; ei acţionează asupra hemoglobinei și împiedică circulaţia oxigenului în sânge. Numai nitraţii pot fi suportaţi de către pești, dar nu pentru timp îndelungat sau în cantitate mare.

Iată de ce nu trebuie să introduceţi pești într-un acvariu proaspăt instalat; faceţi acest lucru numai după ce proporţia de amoniac și derivaţi a devenit stabilă, lucru pe care îl puteţi afl a apelând la un test, sau așteptaţi timp de 3-4 săptămâni. Poate părea o perioadă nesfârșită, dar de acest lucru depinde supravieţuirea peștilor voștri. În schimb, plantele pot fi instalate după câteva zile, cu condiţia, bineînţeles, ca sistemul de iluminat să fi e funcţional.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și